Nyheter

tisdag 19 april 2022

Medaljregn över 14- årstjejerna i JSM

Under påskveckan var det sedvanligt junior-SM i Göteborg. För Salk blev det många medaljer i flickklasserna för 14-åringar.

I dubbelklassen blev det både guld och silver då Tiana Tian Deng i par med KLTK:s Fredrika Nicander vann i matchtiebreak mot Salkparet Lea Nilsson och Sonja Wedenski. Tiana och Fredrika fick därmed revansch från junior-RM, där Lea och Sonja drog det längsta strået.

Även i singelklassen var Salk framgångsrikt med såväl guld, silver som brons. Lea Nilsson vann på ett imponerande sätt hela tävlingen utan att tappa set. På vägen fram vann hon mot Sonja Wedenski i semifinalen. I den andra semifinalen vann Tiana Tian Deng i stor stil mot duktiga Rebecca Malmström från KLTK med klara 6-1, 6-1.

I finalen blev det alltså Salk mot Salk, där förstaseedade Lea vann mot andraseedade Tiana med 6-2, 6-3. Därmed kammade både Lea och Tiana hem sina första SM-guld.


Även fina resultat i Åkes Äkta Hönökaka Cup

Parallellt med junior-SM i Göteborg spelades Åkes Äkta Hönökaka Cup för 10- och 12-åringar. Även där blev det fina resultat för de unga salkarna. Ett år ung i FS12B gick Julia Mikaelsson hela vägen till final, där hon förlorade i en stenhård fajt.

I pojkklassen plockade Salk hem ett silver i PS12A genom många bra matcher av Mick Knejp. I finalen fick han se sig besegrad av Upsala TK:s William Repakis. Några timmar senare gick Mick in i dubbelfinalen tillsammans med Viggo Källeskog, KLTK, där det blev guld. Grabbarna gick hela vägen till titeln utan att tappa set.

En väl genomförd tävling både i junior-SM och Åkes Äkta Hönökaka Cup med mycket fina insatser tycker tränarna som var på plats.