Nyheter

tisdag 16 april 2019

Mikael Ymer finalist i Spanien

Mikael Ymers starka säsong fortsätter. Den gångna veckan avancerade 20-åringen till final i Challengerturneringen i Murcia. Även i övrigt noteras fina Salkframgångar.

På vägen till finalen vann Mikael bland annat mot det stora framtidshoppet Rudolf Mölleker i kvartsfinalen med 7-5, 6-0. Salkaren klättrar nu till plats 176 på världsrankingen, vilket är karriärens bästa notering hittills. På Racet till ungdomsslutspelet i Milano ligger Mikael dessutom nia.

För storebror Elias blev det förlust i kvalfinalen av Monte Carlos Mastersturnering, medan Rebecca Peterson avancerade till den andra omgången i Luganos WTA-turnering.

I Afrika har två salkare nyligen gjort comeback. Susanne Celik gick till semifinal i 15 000 USD-tävlingen i Sharm El Sheikh i Egypten och Markus Schultz tog sig vidare till kvalfinal i Nigerias huvudstad, Abuja. För Markus del var det den första internationella tävlingen sedan september 2017.

På nationell nivå spelar många unga salkare denna vecka i junior-SM i Göteborg. I regionsmästerskapen dessförinnan vann Filip Tensing guld i HD och Viktor Fraenkel/Evin Nilsson i PD14. Dessutom erövrades silvermedaljer av Katja Jules Viberg, Sara Naeslund, Lea Nilsson, Sara Salemyr, Erik Särlvik, Filip Tensing och Rafael Ymer.