Nyheter

tisdag 16 november 2021

Nathalie till internationellt slutspel

Nathalie Mackay Westling vann det nationella slutspelet i Champions Bowl och får därmed åka till världsfinalen i Kroatien nästa år.

2021 års Champions Bowl gick av stapeln på Good to Great 12-14 november. Tack vare fina resultat i Båstadtennisen Corem Open i somras gick Salkjuniorerna Jessica Sundvall, Oliver Wennerstad och Nathalie Mackay Westling till det nationella slutspelet, där åtta killar och åtta tjejer gjorde upp om varsin plats till världsfinalen i Umag, Kroatien.

Jessica vann två matcher i gruppspelet, men gick på grund av sämre gameskillnad inte vidare till semifinal. Det blev till slut en femteplats för Jessica som spelade bättre och bättre för varje match.

Oliver Wennerstad gick vidare som tvåa från sin grupp, varefter han i semifinal mötte Knut Andersch, Vallda TK. Knut blev precis som för en vecka sedan i Göteborg lite för tuff. I match om tredje pris gjorde Oliver en stark insats och vann mot Isak Bössfall, Västerås TK, och tog därmed revansch från gruppspelet.

Nathalie Mackay Westling vann gruppen utan att tappa set och övertygade i både semifinal och final, där det totalt endast blev fem tappade game. Nathalie går igenom hela tävlingen utan att tappa set och kommer därför att få åka till världsfinalen i Kroatien nästa år. Nathalie är den andra raka Salktjejen som vinner svenska Champions Bowl efter Lea Nilssons fullträff förra året.