Nyheter

onsdag 29 mars 2023

Ny ordförande i Salk

Salk höll årsmöte den 28 mars. Till ny ordförande i klubben för det kommande verksamhetsåret valdes Manfred Löfvenhaft.

Till ordinarie ledamöter omvaldes Gunilla Barrskog, Rikard Utkovic och Oskar Lundeberg. Avgående ordförande Martin Flink avtackades och på styrelsens förslag beslutade årsmötet att utse Martin till hedersmedlem i klubben.

Nya ordförande Manfred Löfvenhaft presenterar sig så här:
”Jag har varit engagerad i tennis i olika roller sedan barnsben. Började i KLTK 1974 som knatte och bollkalle. Därefter egen juniortennis i Örebro. Varit engagerad i Salk som förälder sedan cirka 2007. Ordförande i Salk Open-kommittén under 2017–2023. Har barn som bott och spelat tennis i Spanien och varit engagerad i tennis även där. Är advokat (managing partner) på Gernandt & Danielsson Advokatbyrå, där jag varit verksam sedan 1993.

Jag vill medverka till att Salk ska fortsätta att vara en ledande kraft i svensk tennis, för elit och bredd i alla åldrar. Salk ska kunna tillfredsställa medlemmarnas behov av tennis i olika livsskenden och under hela livet. En avgörande förutsättning för det är att hallprojektet blir framgångsrikt. Jag vill vara med att bidra till att lägga en bra grund för det. Ett framgångsrikt hallprojekt kommer att leda till att alla Salks medlemmar får möjlighet till utökade möjligheter till tennis i olika former.”

Salks styrelse för det kommande verksamhetsåret är:
Manfred Löfvenhaft, ordförande
Gunilla Barrskog
Lucella Bergström
Magnus Bohman
Jan Dahlberg
Oskar Lundeberg
Mats Läckgren
Rikard Utkovic

Som revisorer omvaldes Peter Ek (Grant Thornton) och Carl Engelberth (lekmannarevisor). Till valberedning omvaldes Lotta Ekberg, Marianne Bäärnhielm och Mikael Lenneryd.

Följande utmärkelser utdelades under årsmötet:
Marcus Wallenbergs vandringspris till bästa junior 2022, silverskål till flicka och silverpokal till silverpokal till pojke
Tilde Strömquist
För fina prestationer i bland annat elitserien och på de internationella tourerna.

Noa Forste Dinell
För starkt spel i internationella juniorturneringar, i seriespelet och på Sommartouren.

Racketbrosch

Kristina Alvendal
För mycket stora och skickliga insatser i det viktiga arbetet att bygga en ny tennishall för Salks medlemmar.

Sofie Björling
För föredömligt lagledarskap för klubbens framgångsrika serielag på damsidan.

Manschettknappar
Jan Hartman
För ett enastående ideellt engagemang för rullstolstennisen, inte minst med klubbens årliga tävling, Promobilia Salk Wheels.

Silvermärke
Carl Ackered
För förstklassigt arbete som tränare och ledare för Salks duktiga tävlingsspelare under en lång rad av år.

John Bennedich
För ypperliga insatser som receptionsansvarig, där kundnöjdhet och trivsel alltid har varit uppskattade ledstjärnor.

Magnus Bohman
För ett ideellt engagemang utöver det vanliga i bland annat klubbstyrelsen, för Stockholm Open och som ordförande i KLAS herrar.

Årets salkare
Lea Nilsson
För ett suveränt år med vinster i alla de stora nationella juniortävlingarna. Lea är dessutom ett stort föredöme både på och utanför banan.

Hyllning
Magdalena Sekkenes
För stora veteranframgångar nationellt samt internationellt med ett hedersamt VM-guld i mixeddubbel.

Robert Wiktorin
För många uppskattade ideella insatser under året, bland annat med fastighetsrådgivning och modelljobb vid Salks fotograferingstillfällen.

Hedersmedlem
Martin Flink har svarat för synnerligen förtjänstfulla insatser för Salk. Förutom fyra framgångsrika år som ordförande har Martin verkat i klubbstyrelsen under ytterligare fyra år. Martin har även arbetat i styrelsen för AB Salktennis och i Stockholm Open AB, senast som dess ordförande.

Engagemanget för ATP-turneringen Stockholm Open är av särskild betydelse. Martin har i olika roller främjat Sveriges största tennistävling under mer än 50 års tid. Redan som 6-åring inledde nämligen Martin sin Stockholm Open-karriär som dagsprogramförsäljare.

För sin tennisklubb Salk har Martin haft många ideella förtroendeuppdrag. Förutom ovan nämnda har Martin administrerat och utvecklat herrarnas populära divisonsspel på torsdagskvällarna i Salkhallen.

Martin är en alldeles förträfflig representant för Salks värdegrund med de tillhörande värdeorden kvalitet, engagemang och gemenskap.