Nyheter

onsdag 14 juni 2023

Ny tjänst för Johan Porsborn

Johan Porsborn har valt att avsluta sin tjänst som klubbchef i Salk. Johan kommer i stället att börja som heltidstränare i klubben från och med den 28 augusti.

Beslutet att avsluta anställningen som klubbchef är helt och hållet Johans eget.

Min livssituation är annorlunda jämfört med tidigare och jag vill kort och gott kunna ägna mer tid åt familjen framöver. Samtidigt vill jag inte lämna Sveriges finaste tennisklubb. Jag ser verkligen fram emot min nya roll, berättar Johan. 

Johan började som junior i Salk 1987 och har allt sedan dess haft Salkhallen som sitt andra hem. Johan har haft många uppdrag för Salk genom åren, bland annat som Tournament Director för lag-VM i rullstolstennis, som funktionärsansvarig och presschef på Stockholm Open och som ansvarig för juniorklassikern, Salk Open.

–  Johans stora hjärta för Salk har knappast undgått någon. Vi har full förståelse för Johans beslut och är samtidigt glada för att Johan vill fortsätta att bidra till Salks utveckling i sin nya tränarroll, kommenterar Salks ordförande, Manfred Löfvenhaft. 

Salk blev nyligen Sveriges största tennisklubb och det råder en allmän framtidstro i föreningen. En ny hall planeras inom några år med åtta nya inomhusbanor för att möta det rekordstora tennisintresset.

–  Jag är övertygad om att Salk har framtiden för sig. Jag har det största förtroendet för alla medarbetare, ledningen, styrelsen och de många ideella krafterna i klubben. Jag tror att vi tillsammans har en mycket spännande och positiv resa framför oss, sammanfattar Johan. 

Johan är föräldraledig under perioden 16 juni-28 augusti. Under den tiden är Simon Aspelin vikarierande klubbchef. Simon har under de tre senaste åren varit Salks sportchef. Styrelsen har inlett en rekryteringsprocess med anledning av att Johan valt att lämna sin nuvarande tjänst.

Styrelsen framför sitt varmaste tack till Johan för hans engagemang och stora insatser för Salk under många år och vi ser fram emot att fortsätta ha honom i Salk.

 

Styrelsen 

Kontaktperson för Salk är ordförande Manfred Löfvenhaft (0734-152667)