Nyheter

torsdag 4 juli 2024

Nyheter inom Salks klubborganisation

Karin Schultz får en ny roll inom Salks klubborganisation och Magnus Eriksson blir ansvarig för tennisskolan.

Karin Schultz får en ny roll inom Salks klubborganisation

Karin slutar som ansvarig för tennisskolan och kommer fortsättningsvis att på halvtid arbeta med en bok som tar utgångspunkt i såväl Karins tennisliv som vid sidan av banan. Boken kommer även att spegla den resa som Salks verksamhet gått igenom under de senaste 50 åren och beräknas vara färdig före utgången av 2026.

Karin kommer fortsatt att vara tennistränare ett par dagar i veckan med fokus på vuxenträning samt bistå klubborganisationen med administrativa uppgifter.

Karin tillträder sin nya roll den 1 augusti 2024 och kommer att rapportera till den nya klubbchefen när denne tillträder. Fram tills dess rapporterar Karin till Peter Säll, biträdande klubbchef.

 

Magnus Eriksson blir ansvarig för tennisskolan

Parallellt med detta kommer Magnus Eriksson att kliva in som ansvarig för tennisskolan med särskilt ansvar att implementera Salks spelutvecklingsprojekt över tid, Röd Orange Grön (ROG), tillsammans med hela tränarteamet. Med Magnus erfarenheter och gedigna tennisbakgrund kan vi fortsätta bygga vidare på en nästa plattform för Salks barn- och ungdomsverksamhet. Fokus för tennisskolan de kommande åren är att utveckla barnens tekniska färdigheter samt fortsätta utveckla matchträning i tidigare ålder, med massor av glädje.

Under hösten ansluter även Martin Tyllman till tennisskolan för att stötta och utveckla hela ROG-utvecklingsarbetet på SALK. Martin kommer senast från TSK Malmen och har varit en ovärderlig resurs för Svensk Tennis framtagning av ROG. Martin är en eminent utbildare som många tränare och spelare i svensk tennis redan känner till. Att få Martin till SALK är en drömrekrytering som kommer att bidra till att vi når våra höga förväntningar de kommande åren, både för bredd- och elitverksamheter.

Magnus tillträder sin nya roll den 1 augusti 2024 och kommer att rapportera till Salks sportchef Jenny Lindström. Martin ansluter till höstterminen 2024.