Nyheter

onsdag 24 juni 2020

Nystart för tourerna

Tennisåret 2020 kommer inte att likna något annat. För första gången sedan 1986 spelas inte samtliga Grand Slam-turneringar och de internationella tourerna har legat nere sedan i mars på grund av den pågående Coronapandemin.

Under uppehållet har ATP, WTA och ITF tagit fram strikta förhållningsregler och planen är att de professionella tourerna kan starta igen i augusti. Damerna är först ut med WTA-turneringen i Palermo den 3 augusti. Herrarna beräknas göra comeback i Washington den 14 augusti.

Precis som för många andra stora sporter kommer det att bli ett digert spelprogram när tourerna väl drar igång. Såväl storturneringen Cincinnati som Grand Slam-turneringen US Open kommer gå av stapeln på Flushing Meadows i New York i slutet av augusti och början av september.

I mitten av september tar den europeiska grussäsongen vid. Obligatoriska stopp görs i Madrid och Rom innan Franska Öppna inleds på den mäktiga Roland Garros-anläggningen i Paris den 27 september.

På nationell nivå är tävlingsutbudet någorlunda normalt sedan ett par veckor tillbaka. Sommartouren håller en osedvanligt hög nivå med så gott som hela den svenska eliten samlad. På juniorsidan kommer regionsmästerskapen på Salk Tennis Park att genomföras som beräknat den 3-16 augusti. Årets junior-SM utomhus är dock inställt.

I mitten av juli tas beslutet om årets Stockholm Open kommer kunna genomföras eller om det likt Wimbledon blir ett uppehåll på ett år.