Nyheter

måndag 11 september 2017

Nytt herrteam på SALK

SALK har på senare tid haft många av landets bästa damer i träning i hallen. Nu hakar herrarna på och startar ett eget team under Jacob Adaktussons skickliga ledning. Teamet består av Markus Schultz, Marcus Månsson och Patrik Brydolf.

Markus Schultz har en mycket lyckad collegesejour bakom sig och visade i somras att han blir att räkna med efter en imponerande framfart på Sommartouren. Den tempostarka 23-åringen började spela på tennislekis i SALK redan som fyraåring.

22-årige Marcus Månsson blev en ny trevlig bekantskap för många salkare i samband med fjolårets Elitserie. Med en minst sagt vass serve och dräpande forehand har Marcus alla förutsättningar att fortsätta utvecklas i en positiv riktning.

Patrik Brydolf är åter tillbaka i SALK och satsar nu all kraft på att klättra på världsrankningen. Patrik har ett beundransvärt tempo i spelet och en bollträff utöver det vanliga. 25-åringen har på senare tid tagit många tunga skalper mot internationellt motstånd.

Teamet leds av 37-årige Jacob Adaktusson. Jacob kommer jobba både för SALK och Tennis Stockholm i ett upplägg som gör det möjligt för spelarna att träna två pass tennis och därutöver fys när de är hemma. Jacob håller alltjämt en mycket hög spelnivå och var t.ex. framme i SM-final i singel för några veckor sedan.

Herrteamet har fått en flygande start och tack vare satsningen kommer även bröderna Ymer och några av klubbens äldre juniorer kunna få bra sparring i hallen. Träningen bedrivs på banorna bredvid elittjejerna, med vilka Karim Benturki och Carl Ackered fortsätter sitt gedigna arbete.

Satsningen på eliten ska ses som en del i förstärkningen av Salks sportsliga verksamhet. Sedan tidigare söker klubben en head coach. Den rekryteringen har av olika anledningar dragit ut på tiden, men förhoppningen är ändå att fler positiva sportsliga nyheter kommer presenteras framöver.