Nyheter

tisdag 4 april 2023

PACE ny titelsponsor för Salk Open

PACE som grundats av före detta världsnian Joachim "Pim-Pim" Johansson och Oliver Hildebrandt tillsammans med några övriga partners, blir ny titelsponsor för den stora juniortävlingen Salk Open.

Det känns väldigt roligt att ”Pim-Pim” vill ge tillbaka till Salk och svensk tennis genom projektet PACE och bli titelsponsor till Salk Open 2024, säger sportchef Simon Aspelin.

PACE grundades 2022 av ”Pim-Pim” Johansson och Oliver Hildebrandt tillsammans med några övriga partners med ändamålet att stötta svensk tennis genom olika projekt där spelare får en uppbackning utan kostnad. Huvudsyftet med PACE är att ge tillbaka till sporten och att engagera sig i utvecklingen av svensk tennis. Inom sponsringsavtalet kommer även ett PACE Salk Open-läger arrangeras för juniorer för att bidra med extra träning, inspiration och gemenskap.

– Salk har vart min bas som spelare och tränare sedan 2001 och Salk Open betydde mycket för mig som junior. Det är världens största tävling inomhus för juniorer med en lång och stark tradition. Både jag och min pappa Leif vann tävlingen flera gånger (´65, ´72, ´73, ´96 och ´98) och nu får jag följa mina barn spela tävlingen. För mig är det viktigt att stötta tävlingen och jag är tacksam att kunna bidra till Salks starka ambition att fortsätta att utveckla tävlingen. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med Salk genomföra ett minnesvärt PACE Salk Open 2024. Förhoppningsvis inspirerar det fler tidigare tennisproffs att ge tillbaka till sporten som vi älskar, säger ”Pim-Pim”.

Utöver PACE Salk Open och några anda mindre satsningar hjälper PACE Jonathan Mridha med coaching på och utanför banan.