Nyheter

torsdag 10 oktober 2019

”Pim-Pim” och Renard vann lyckat förkval

Förkvalet till årets Intrum Stockholm Open blev en stor publiksuccé i Salkhallen. Hundratals åskådare gästade hallen under var och en av de tre speldagarna. Joachim ”Pim-Pim” Johansson och Lucas Renard övertygade och spelade hem varsitt wildcard till kvalturneringen.

37-årige ”Pim-Pim” vann i tur och ordning mot Michael Minasyan, Alexander Watanabe Eriksson och Arvid Nordquist. Den storservande salkaren får nu två välbehövliga vilodagar innan kvalet drar igång på söndag i Kungl. Tennishallen.

Precis som ”Pim-Pim” gick Lucas Renard igenom förkvalet utan setförlust. Den 27-årige Mälarhöjdenspelaren är därmed klar för sin femte kvalturnering till Intrum Stockholm Open.

Noterbart är också att de nya salkarna Arvid Nordquist och Simon Yitbarek vann två matcher i förkvalet. 18-årige Carl Gustafsson vann dessutom sin första förkvalsmatch innan det blev respass mot Arvid Nordquist.

”Pim-Pim” är inte den ende salkaren som tar plats i den 51:a upplagan av Intrum Stockholm Open. Sedan tidigare är Elias och Mikael Ymer klara för huvudturneringen via wildcard.