Nyheter

tisdag 11 juni 2019

Rankingavancemang för Mikael och Carl

Mikael Ymer tar ett rejält kliv på världsrankingen efter succén i Franska Öppna. Den 20-årige salkaren återfinns för första gången bland världens 125 högst rankade spelare. Även Carl Gustafsson avancerar kraftigt efter titeln i Värnamos ITF-turnering.

Mikael Ymers första Grand Slam-turnering som senior blev en stor framgång med stabilt kvalspel och seger i den första omgången av huvudturneringen mot Blaz Rola. Micke klättrar till plats 123 på världsrankingen och är ny Sverigeetta på herrsidan.

Även Rebecca Peterson tog sig som bekant vidare till den andra omgången i den franska huvudstaden efter att ha besegrat topp 30-spelaren Yulia Putintseva i öppningsronden. Rebecca tappar dock två pinnhål till plats 65 eftersom den Good To Great-tränade salkaren gick lika långt som kvalspelare förra året i Paris.

På juniorsidan belönas Carl Gustafssons första internationella singeltitel med ett hopp på omkring 100 placeringar. Den övertygande titeln i Värnamo för Carl till plats 260 på juniorvärldsrankingen.

Denna vecka fortsätter många av Salks elitspelare sitt tävlande på de internationella arenorna, medan ett stort antal juniorer spelar klassiska Båstadtennis Corem Open.

 

Carl Gustafsson vann sin första internationella singeltitel.