Nyheter

måndag 27 februari 2023

Rebecca tillbaka på topp 100

Rebecca Peterson spelade natten till måndagen karriärens tredje WTA-final i singel. Även om det blev en knapp finalförlust i Mérida mot italienskan Camila Giorgi, så tar Rebecca klivet tillbaka till topp 100 i världen.

Den 27-åriga Salkspelaren avancerar 41 placeringar och återfinns nu på plats 99 på världsrankningen. Lyftet innebär att Rebecca med stor sannolikhet kommer ta en direktplats i huvudturneringen i både Franska Öppna och Wimbledon.

Rebecca hade en mycket fin vecka på Yucatánhalvön. Det blev totalt sex matchsegrar inklusive kvalet. På vägen fram till finalen besegrades bland andra femteseedade Alycia Parks och förstaseedade Magda Linette. I finalen ledde Rebecca med 2-0 i avgörande set, men Giorgi kunde vända till slutlig seger med 7-6 (7-3), 1-6, 6-2.

På herrsidan gör Mikael Ymer också ett rankinghopp. Mikael gick i förra veckan till kvartsfinal i ATP-turneringen i Marseille och belönas med ett avancemang till plats 59 i världen, vilket är 24-åringens högsta notering hittills i karriären.

På juniorsidan vann Lea Nilsson och det svenska 16-årslandslaget brons i junior-EM inomhus. Lea var högst delaktig i framgången under slutspelshelgen i Brest med singelsegrar såväl i kvartsfinalen mot Ukraina som i bronsmötet mot Turkiet.

I den internationella 14-årsturneringen Ullevi Tennis Open i Göteborg svarade Patrick Eklund och Jessica Sundvall för starka insatser. De båda salkarna gick till kvartsfinal och visade god form inför veckans storturnering Kungens Kanna och Drottningens Pris i Kungl. Tennishallen.