Nyheter

måndag 11 februari 2019

Rookies of the year

SALK stod i helgen som vinnare av Rookieserien 2018. I finalen besegrades KLTK med 4-2 efter en fantastisk upphämtning.

Rookieserien är en lagtävling för juniorer upp till och med 13 år. Klubblag från hela Stockholmsområdet möts i ett seriespel som arrangeras av Tennis Stockholm. Serien är indelad i Rookie Guld och Rookie Silver. Guld för lag med mer tävlingsvana spelare och Silver för lag med mindre tävlingsvana.

SALK ställde upp med två lag i Guld-divisionen. Förstalaget bestod av 13-åringar (-05) och andralaget av 12-åringar (-06/07). Andralaget slutade tvåa i sin grupp efter KLTK1, vilket får anses som en mycket bra insats.

Förstalaget vann sin grupp och tog efter en rafflande final mot KLTK1 hem titeln som årets rookielag 2018. Utgången av finalen såg på förhand väldigt oviss ut, och efter underläge 0-2 efter båda 1a singlarna var det inte bättre. Salkspelarna stod dock för en fantastisk insats och upphämtning och finalen slutade 4-2. Deltagare i guldlaget: Ebba Erikson, Tilde Pierrou, Vaishna Jegatheesan, Ingrid Forsberg, Rafael Ymer, Evin Nilsson, Viktor Fraenkel och Noa Forste Dinell. Coacher Johan Thorselius och Johan Porsborn.

Det går bra även i övrigt för Salks juniorlag. I lag-SM för 18-åringar är både flickorna och pojkarna klara för semifinal.