Nyheter

onsdag 4 september 2019

SALK CTC-vinnare på Irland

Salks 12-åringar står sig väl i den europeiska konkurrensen. Det står klart efter den nyss avslutade CTC-tävlingen på Irland där de unga salkarna avgick med turneringssegern.

CTC eller Centenary Tennis Clubs är en sammanslutning för 100-åriga tennisklubbar som på olika sätt varit betydelsefulla för tennisens utveckling. I Carrickmines Cup för 12-åringar deltog Tor Agnvall, Sara Naeslund, Lea Nilsson och Hugo Walberg för SALK.

Sammanlagt nio lag kom till start på det irländska gräset. Tävlingen inleddes med poolspel mot spanskt och irländskt motstånd. SALK vann sin grupp utan matchförlust och ställdes i semifinalen mot den klassiska Londonklubben Roehampton Club. Det mötet blev desto jämnare med SALK som slutlig vinnare på gameskillnad.

Den efterföljande finalen visade sig bli lika dramatisk. Först efter ny gameräkning mot hemmaklubben Carrickmines stod det klart att det unga Salklaget blivit mästare. Det var dock antagligen ingen slump att SALK var som starkast på de viktiga bollarna.

– Vi hade en fantastisk sammanhållning där alla peppade varandra i alla lägen. Det gjorde att alla fick till det där lilla extra på banan. Det var en mycket välarrangerad tävling och en stor upplevelse för våra ungdomar, berättar Annika Naeslund, som var Salks lagledare på plats.

Det var första gången som SALK lyckades vinna en CTC-tävling på juniorsidan. I helgen är det seniorernas tur att kämpa om guldet i CTC-slutspelet på anrika Tennis Club de Genève.