Nyheter

tisdag 14 mars 2017

SALK gästades av Juan Carlos Ferrero

Bana 1 i fylldes i fredags av många minitennisspelande barn när möjligheten gavs att spela med en före detta världsetta. 

Den före detta världsettan och Grand Slam-vinnaren Juan Carlos Ferrero var i fredags på besök i Salkhallen för att spela minitennis, intervjuas och skriva autografer.

Det kostnadsfria evenemanget genomfördes på bana 1 och samlade ett stort antal deltagande barn i åldern 6-12 som alla ville ta chansen att slå ett par bollar mot Ferrero. Efter tennis fick alla möjligheten att ta hans autograf.

Ferrero sa att han var glad över att vara tillbaka i Stockholm och på SALK, att Andre Agassi var en av hans stora förebilder samt att han blev inspirerad av 90-talets helspanska finaler på Roland Garros: Bruguera-Berasategui och Moya-Corretja.

Besöket i Salkhallen verkar ha passat Ferrero bra, för senare under kvällen vann han finalen av Kings of Tennis mot Jonas Björkman i Stockholm Waterfront.

Evenemanget genomfördes i samarbete med Equelite – Juan Carlos Ferrero Sport Academy och  Fair Play TK.

Som en ytterligare gest ger Ferrero alla salkare 10 % rabatt på sin akademi från april till september i år. Den forne världsettan bor för övrigt på akademin som är belägen nära Alicante i Spanien. Det finns kurser för alla åldrar och spelnivåer, se här.

Ferrero-minitennis-gruppbild-700-x-467-pxl