Nyheter

torsdag 17 december 2020

Salk Open 2021

Salk Open är under normala år, den deltagarmässigt största inomhusturneringen för juniorer i världen och har arrangerats årligen sedan 1907. För första gången ställs nu Salk Open in med hänvisning till den pågående pandemin och den ökande smittspridningen.

– Det är med sorg i hjärtat vi tar beslutet att pausa Salk Open. Vi hade gärna velat erbjuda en tennisfest för alla Sveriges unga tennisspelare, men beslutet att inte genomföra tävlingen på ordinarie speltid över jul- och nyårshelgerna, är fattat med hänsyn till rådande smittspridningssituation och gällande rekommendationer från våra myndigheter, säger Martin Flink, ordförande för Salk.

Salk har i samråd med bland annat Svenska tennisförbundet under en tid arbetat för att kunna genomföra en mindre, regional upplaga av Salk Open, men i rådande situation med hög smittspridning i samhället, särskilt i region Stockholm, har Salk gjort bedömningen att tävlingen inte kan genomföras på ordinarie tid på ett garanterat smittsäkert sätt.

Salk fortsätter att bevaka smittspridningen och följa de råd och restriktioner som finns och undersöker om det går att arrangera Salk Open vid ett senare tillfälle.

Återbetalningar av anmälningsavgiften kommer att ske till alla berörda spelare.