Nyheter

tisdag 14 februari 2023

Salk slutspelsklart i Svenska Juniorcupen

Det nationella seriespelet pågår för fullt. I 18-årsserierna är Salk vidare till slutspel både på flick- och pojksidan.

Svenska Juniorcupen har i år ett nytt upplägg. Åtta seedade lag kliver in i tävlingen först i åttondelsfinalen, där segrarna belönas med en plats i slutspelet. Såväl Salks flickor som pojkar hade förmånen att bli seedade och efter övertygande insatser i Salkhallen är lagen klara för slutspel.

Flickorna ställdes mot Pixbo TK från Göteborg. Det blev seger med 3-1 i matcher sedan Nathalie Mackay Westling och Lea Nilsson vunnit i både singel och dubbel. Stella Swartling spelade också bra i sin debut för 18-årslaget, men föll till slut efter två jämna set mot Felicia Pihel.

Pojkarna mötte TSK Malmen i åttondelsfinalen. Det blev vinst med 4-0 i matcher efter en förnämlig prestation signerad Noa Forste Dinell, Viktor Frydrych och William Rosencrantz. Nu väntar slutspel precis som för tjejerna den 24-26 mars.

Det är för övrigt många salkare som är på frammarsch. I Elfsborgs Vintertourtävling i början av februari gick 14-åriga Sonja Wedenski hela vägen till final. I Gävle tävlade dessutom 17 salkare under den gångna helgen i en organiserad tävlingsresa. Laginsatsen var strålande med hela fem klassvinster.

På de internationella tourerna gick Rebecca Peterson förra veckan till final i Orlandos 60 000 USD-tävling. Den starka vändningen i semifinalen mot den forne världstolvan Sabine Lisicki imponerade inte minst. Även Mikael Ymer visade fin form under helgen genom att kvala in i Rotterdams penningstinna ATP-turnering.