Nyheter

torsdag 30 mars 2017

Salkare mätte sina krafter mot andra spelare i regionen

Stockholmscupen och junior-RM samlar spelare från hela Stockholmsregionen. SALK hade många deltagare i de olika klasserna och i tre finaler spelade salkare på båda sidor av nätet.

De gångna veckorna avgjordes Stockholmscupen och junior-RM med singelspelet i Danderydshallen och dubbelspelet i Solna Tenniscenter.

I den yngsta pojkdubbelklassen, PD12, spelades en ren Salkfinal där Noa Forste Dinell och Rafael Ymer besegrade Viktor Fraenkel och Evin Nilsson i ett avgörande matchtiebreak. I semifinalen hade Noa och Rafael satt stopp för Salkparet Måns Oxelström/William Tejme. Noa vann hela även hela 12A-singelklassen, efter en final som även den fick avgöras i matchtiebreak.

Irma Evers tog sig till semifinal FS12A, efter vinst mot Ingrid Forsberg i kvartsfinal.

12B-klassen hade en Salkrepresentant i semifinal i Grete Kjaergaard.

Inför finalen i FS12C stod det klart att SALK skulle få en mästare i Stockholmscupen, antingen i Svea Rautio eller i Sara Naeslund. Svea drog till slut det längsta strået och vann efter matchtiebreak.

I flickornas 12-årsdubbel nådde ovan nämnda Ingrid Forsberg final tillsammans med Alexandra Lindqvist.

I par med Elwin Gauffin, Näsbyparks TK, gick Tsegai Gebremeskel till final i PD14. I singelklassen fick Tsegai en tuff lottning och förlorade i sin andra match mot slutsegraren Isac Strömberg, Åkersberga TK.

Den Good to Great-tränade salkaren Herman Höyeraal vann regionsmästerskapen i 16-årsklassen efter finalseger mot Sverigetrean och SALK Open-segraren Gustaf Ström. Carl Gustafsson, som är ny i SALK sedan början av året, gick till semifinal i klassen.

Sara Salemyr vann med Anna Leijon, KLTK, finalen i FD16 mot Lea Forste Dinell och Smilla Kjaergaard. I singelklassen tog sig Sara till semifinal där hon föll mot sin dubbelpartner. Salemyr/Leijon nöjde sig inte med att spela 16-årsdubbeln utan spelade även damdubbeln, och vann den med.

Filip Tensing vann ungdomsklassen HD21 i par med Liam Hedlund, KLTK. Paret gjorde ett försök även i herrdubbeln och har i skrivande stund ännu inte spelat finalen.