Nyheter

tisdag 11 juni 2019

Salklag slutspelsklara

Det går minst sagt bra för Salks lag i de nationella utomhusserierna. Hela fem lag är slutspelsklara och därutöver är D60-laget mycket nära ännu ett SM-guld.

Salks damseniorer är för andra året i rad klart för nationellt slutspel i utomhusserien. Grundserien kännetecknades av en riktig laginsats med inte mindre än nio spelare som stöttande varandra i alla lägen. Slutspelsplatsen säkrades först i den sista dubbelmatchen när Josefin Hjertquist och Wilhelmina Palmér vann det avgörande matchtiebreaket mot Mälarhöjden med 10-6.

Även bland veteranerna glänser damerna. D40- D50- och D65-lagen är alla slutspelsklara efter mycket väl genomförda grundserier. På herrsidan fortsätter H70-laget att övertyga och är också slutspelsklart. Samtliga ovan nämnda lag har imponerat stort under våren och är obesegrade i grundserien.

D60-serien utgör ett undantag i år och genomförs utan nationellt slutspel. Salks urstarka lag har besegrat de båda medaljaspiranterna Lidingö och Järfälla, vilket innebär att ett vunnet set borta mot Huddinge TK den 15 juni räcker för att bärga SM-guldet.

Damseniorernas slutspel går av stapeln i början av juli, medan veteranernas motsvarighet spelas i augusti och i början av september.