Nyheter

tisdag 9 juni 2020

Sammanfattning från årsmöte

Salk höll årsmöte den 8 juni. Mötet hölls för första gången på bana 13 och förutom medlemmar på plats deltog även en handfull personer digitalt.

Verksamheten och årsredovisningen för det gångna året gicks igenom. Även resultatet från den genomförda medlemsenkäten presenterades.

Till ordförande i klubben för det kommande verksamhetsåret omvaldes Martin Flink. Till ordinarie ledamöter omvaldes Lucella Bergström, Jan Dahlberg och Mats Läckgren. Magnus Bohman valdes in som ny ledamot. Han ersätter Magnus Helgesson som valt att lämna sitt uppdrag.

Salks styrelse för det kommande verksamhetsåret är:

Martin Flink, ordförande
Lucella Bergström
Åsa Betcke
Magnus Bohman
Beatrice Cedermark
Jan Dahlberg
Oskar Lundeberg
Mats Läckgren
Per Nordberg

Till valberedning omvaldes Lotta Ekberg, Marianne Bäärnhielm och Per Schött. Carl Engelberth valdes in som ny lekmannarevisor vid sidan av auktoriserade revisor Anders Meyer (omval).

Årsmötet beslutade enhälligt att på styrelsens förslag utse Christian Heger till hedersmedlem i klubben. Christian slutade som VD i AB Salktennis under våren. Under hans tio år som VD var han den drivande kraften bakom Salkhallen som en av världens finaste inomhusanläggningar. Därutöver har Christian under många år bidragit med ett ideellt engagemang i Salk, bland annat i klubbens styrelse och som ordförande för KLAS herrar.

Protokollet från årsmötet kommer finnas tillgängligt på hemsidan inom kort.

 

Följande utmärkelser utdelades under årsmötet:

Årets Salkare 2019

Rebecca Peterson

För ett enastående år med två WTA-titlar i singel och avancemang till topp 50 i världen. Rebecca är inte bara Sverigeetta, utan också ett stort föredöme både på och utanför banan.

Marcus Wallenbergs vandringspris till bästa junior 2019, silverskål till flicka och silverpokal till pojke

Sara Dahlström

För fina prestationer med bland annat titeln i Båstadtennisen och vägvinnande Elitseriespel.

Carl Gustafsson

För starkt spel under året samt vinst i Värnamos ITF-turnering och junior-SM i dubbel.

Racketbrosch

Mirjam Björklund

För att ha representerat Salk på bästa sätt under hela sin spelarkarriär. Mirjam började i tennislekis och spelar nu i Sveriges Fed Cup-lag.

Helena Bodin

För ypperligt arbete i bolagsstyrelsen under åtta händelserika år. Helena har även starkt bidragit till det goda samarbetet med övriga fastighetsägare i närområdet.

Lotta Ekberg

För flera års ideellt engagemang i valberedningen och som lagledare för Salks framgångsrika veteranlag.

Manschettknappar

Christer Dahl

För suveränt arbete under en lång rad av år med Salks vuxenkurser på dagtid. Christer är även upphovsmannen till de populära matchkvällarna samt har drivit och utvecklat Salks klubbmästerskap.

Kalle Dinell

För att med stor skicklighet ha varit tongivande i en lång rad lyckade fastighetsprojekt, däribland gestaltningen av Bistro Garros och den nya skåpväggen vid bana 1 och 2.

Klas Ekesiöö

För en minst sagt trogen sponsorgärning under flera decennier, vilket visar på ett synnerligen starkt Salkhjärta.

Ramon Nurman

För att med stort kunnande och en aldrig sinande entusiasm ha svarat för insatser utöver det vanliga som vaktmästare.

Hyllning

Sara Salemyr

För en enastående inställning som spelare och ledare. Sara har vid sidan av sin elitsatsning varit ordförande i det nystartade ungdomsrådet och bidragit med fina texter till Salkbollen.

Markus Schultz

För gedigna insatser som spelare i över tjugo års tid. Markus tunga skalp mot Simon Freund på förstasingeln mot KLTK förra året banade vägen till ett förnyat Elitseriekontrakt.