Nyheter

fredag 27 januari 2017

Se drömfinalen på SALK

Efter två högdramatiska semifinaler står det klart att det blir en riktig drömfinal i Australian Open mellan de forna ärkerivalerna Roger Federer och Rafael Nadal. Alla medlemmar är varmt välkomna till Salkhallen för att se den historiska finalen, som inleds klockan 09:30 på söndag.

Det står minst sagt mycket på spel i titelmatchen. Roger Federer har gjort en sensationellt stark comeback och har chansen att ta sin artonde Grand Slam-titel och bli den äldste herrsingelvinnaren i en Grand Slam-turnering på 45 år. Om den legendariske schweizaren vinner så blir han även den förste genom tiderna som vinner minst fem titlar i tre olika Grand Slam-turneringar.

Rafael Nadal passerar vid seger Pete Sampras i antalet vunna Grand Slam-turneringar och skulle i så fall bli ensam tvåa genom alla tider med femton titlar. Vid seger har Nadal dessutom vunnit samtliga Grand Slam-turneringar minst två gånger, vilket är en bedrift som endast Roy Emerson och Rod Laver mäktat med sedan tidigare på herrsidan.

Den inbördes statistiken talar för Nadal, som vunnit 23 av 34 tidigare möten mot Federer. Baselsonen gynnas dock av de ovanligt snabba banorna i Melbourne samt av att han fått en dags extra vila inför finalen.

Varmt välkomna till Salkhallen på söndag förmiddag! I Salks café kan du förse dig med kaffe, smörgåsar och annat gott!