Nyheter

torsdag 29 mars 2018

Se Jens Assurs KORPARNA på Höglandsbiografen

SALK EXPO och Erik Olsson Fastighetsförmedling bjuder in till visning av filmen KORPARNA på Höglandsbiografen den 17 april. Filmen är Salkmedlemmen Jens Assurs internationellt prisbelönade och flerfaldigt Guldbaggenominerade långfilmsdebut med Reine Brynolfsson i huvudrollen!

 

Kvällen börjar i Salkhallen kl.18:00 då du får lära känna Jens Assur och hans arbete med filmen. Vi bjuder på lite gott att dricka och enklare mat.

Kvällen fortsätter sedan med filmvisning med snacks på Höglandsbiografen kl.19:30.

Pris: Erik Olsson Fastighetsförmedling bjuder

Välkommen den 17 april!


ANMÄL DIG HÄR
 – senast 12 april

Anmälan är bindande.
Ange om du kommer till Salkhallen först och/eller enbart till filmvisningen.


Filmaffisch
(pdf)

 

Om filmen
Agne sliter hårt för att få gården att gå runt. Ett arbete som nöter på honom både fysiskt och psykiskt. Pressen ökar ytterligare när arrendeägaren vill modernisera och hotar att säga upp arrendet. Agnes familj har brukat gården i generationer och han har tagit för givet att äldste sonen Klas ska ta över när han själv inte längre orkar. Klas däremot vill inte gå i faderns fotspår, men vill inte heller lägga ytterligare börda på sin far. En man som redan verkar ha fått nog av verkligheten. Frågan är hur länge man kan skjuta upp det oundvikliga?

Filmens manus är fritt baserad på Tomas Bannerheds kritikerrosade roman Korparna som belönades med Augustpriset 2011.

I Thomas Bannerheds roman berättas historien med pojkens ögon, när Jens Assur tar sig an historien är det istället fadern som får huvudrollen. Uppbackad av ett svidande vackert foto ger Reine Brynolfsson liv till en film som är nästan fysisk i sin närvaro. En av de senaste årens mest kraftfulla långfilmsdebuter.


Jens Assur

Jens Assur har en bakgrund som fotograf och gjorde kortfilmsdebut med prisbelönta Den sista hunden i Rwanda (2005). Därefter har han skrivit och regisserat kortfilmerna Killing the Chickens to Scare the Monkeys (2011), A Society (2013) och Hot Nasty Teen (2014). Assurs kortfilmer har belönats med priser i världen över, bland annat Clermont-Ferrand Film festival och Tribeca Film Festival och filmfestivalerna i Sydney och Rom. Han blev även den första skandinav att ta emot Sundance/NHK International Filmmakers Award år 2012.

 

SALK EXPO är ett initiativ som skapar möten mellan idrott och kultur i Salkhallen. Initiativtagare är Christian Heger, vd AB Salktennis, tillsammans med Christina Fredell, utställningsansvarig.