Nyheter

fredag 16 december 2022

Semifinalavancemang efter stark avslutning

Salks herrlag är klart för semifinal i elitserien efter hemmaseger med 4-0 i matcher mot Tabergsdalens TK på torsdagskvällen. Damlaget var också mycket nära att ta sig till slutspelet i Malmö.

Herrarna stod för en fin avslutning av grundserien. På onsdagskvällen bortabesegrades Upsala TK med 4-0 i matcher och det blev samma resultat hemma mot Tabergsdalens TK på torsdagen. Faktum är att det lag som Salk mönstrade mot tennisvännerna från Taberg är ett av de allra starkaste i elitserien detta århundrande. Salks lag bestod av Mikael Ymer, Elias Ymer och Mirza Basic i singlarna samt Lorenzo Bresciani och Nikola Slavic i dubbeln.

I semifinalen väntar Lidingö TK med matchstart klockan 15 på lördag i Malmö. I den andra semifinalen ställs hemmalaget Fair Play TK mot Solna TK.

Salks damlag var bara ett matchtiebreak ifrån att göra herrarna sällskap till Malmö. Prestationen i årets elitserie gav emellertid mersmak, även om det till slut blev det en tredjeplats i tabellen. Det unga Salklaget har verkligen visat under seriens gång att spelarna har framtiden för sig.

Se senaste nytt om elitserien här!

 

Nikola Slavic och Lorenzo Bresciani, två av spelarna i Salks herrlag.

 

Damlaget med coacher Carl Ackered och Andre Rizzoli.