Nyheter

måndag 30 mars 2020

Silver till Rookielaget

På lördagseftermiddagen var det dags för den efterlängtade Rookiefinalen mellan SALK och Smedslätten. Ett lokalderby som skulle bli en extremt jämn drabbning där Smedslätten drog det längsta strået denna gång.

Matchen började med dubblar där hemmalaget i pojkdubbeln spelade med Måns Oxelström och Hugo Walberg mot Smedslättens dubbla lefties Emil Kindhult och Alvar Lange. SALK går upp i ledning 4-2 i första set och spelar bländande dubbel men Smedslätten kämpar tillbaka och lyckas vinna 6-4 6-3. I flickdubbeln ställde Salklaget upp med Nora Louko och Grete Kjaergaard där de ställdes mot Smedslättens Felicia Karmteg och Alva Tillström. Första set går till tiebreak där salkarna är starkast och vinner med 7-2. Andra set vinns även det av SALK och siffrorna blir 7-6 6-4. 1-1 efter dubblarna.

Dags för förstasinglarna där Måns möter SALK Open-vinnaren Emil. Emil visar att han trivs på Salks banor och vinner en bra match med 6-3 6-4.

I flicksingeln spelar Alexandra Lindqvist mot Felicia Karmteg. En välspelad kamp som slutar i Salkvinst med siffrorna 6-4 6-4. 2-2 i matcher inför andrasinglarna. Jämnare kan det knappt bli.

SALK ställer upp med William Tejme och möter där välbekante Daniel Iliyach. Daniel gör ett felfritt första set och vinner med 6-2 men William krigar tillbaka och vinner andra set med    6-4. William går upp i ledning i avgörande set men Daniel lyckas till slut vända på steken och vinna med 6-4.

I flicksingeln blir det en riktig rysare mellan hemmaklubbens Nora Louko och Smedslättens Alva Tillström. Första set går till tiebreak där Alva är starkast och vinner med 7-5, men Nora ger inte upp och vinner andra set med 6-4. I tredje set går Alva upp till 5-3 och har till och med matchboll vid ställning 5-4, men Nora är en riktig fighter och lyckas vända och vinna med 7-5.

3-3 och ett avgörande set i mixed dubbel! Galen match.

Coach Tydén i Smedsslätten väljer att ställa upp med Emil och Alva medan Coach Ackered väljer att spela med Måns och Nora.

Stämningen är fantastisk. SALK tar ledningen med 3-2 efter ett stadigt servegame av Måns. Därefter tar Smedslätten ledningen med 5-3 och matchboll vid no-ad. SALK kniper poängen och 4-5 i sidbytet. Salkspelarna går ut med en härlig energi och spelar upp sig till två chanser att breaka tillbaka, men Emil servar för bra och det blir Smedslätten som tar hem den åtråvärda rookiepokalen.

En välspelad rookiefinal och bra insats av samtliga spelare i laget som tyvärr inte räckte hela vägen denna gång.

I finallaget ingick Måns Oxelström, Hugo Walberg, William Tejme, Nora Louko, Alexandra Lindqvist och Grete Kjaergaard. I grundserien var även Akylai Baisalova med och spelade.