Nyheter

fredag 20 december 2019

Simon Aspelin ny Sportchef på SALK

SALK förstärker sin sportsliga satsning och kan glädjande presentera Simon Aspelin som Sportchef för klubben.

Simon Aspelin har gedigna meriter både som spelare och ledare. OS-silvret i Beijing 2008 i herrdubbel tillsammans med Thomas Johansson bar bragdstämpel. Året dessförinnan spelade Simon hem titeln i US Open i par med Julian Knowle. Innan proffskarriären hade Simon även en framgångsrik tid på college i USA där han blev 4 time All-American på Pepperdine University med en examen i ekonomi.

Simon har dessutom i allra högsta grad bidragit till svensk tennis efter den framgångsrika spelarkarriären. Simon har varit en uppskattad tränare och ledare, bland annat på Good To Great.

Närmast kommer Simon från sin roll som Tournament Director för Intrum Stockholm Open, som blev utsedd till den mest populära ATP-tävlingen av spelarna när Simon var vid rodret.

45-årige Simon Aspelin kommer tillträda tjänsten som Sportchef den 8 januari 2020 med huvudansvaret för Sportblocket, vilket inkluderar Tennisskolan samt alla Tävlings- och Elitgrupper på SALK. Därutöver kommer Simon att vara Sponsor- och Eventansvarig för klubben.

– Det känns oerhört roligt att Simon har tackat ja till denna nyckelroll. Simons utmärkta meriter både som ledare och spelare talar sitt tydliga språk. Den sportsliga satsningen har alltid varit central i SALK och det känns minst sagt inspirerande att få följa den fortsatta resan med Simon som huvudansvarig, kommenterar Klubbchef Johan Porsborn.