Nyheter

fredag 10 mars 2023

Sju Salkguld i veteran-SM

Det blev ett mycket lyckat mästerskap för Salk när veteran-SM avgjordes i Danderyd. Hela sju guld bärgades, varav fyra i singel.

Drygt 600 spelare kom till start i årets inomhusmästerskap i Danderydshallen och Collector Bank Arena. Salk var som vanligt vassast på damsidan, men för första gången på åtta år erövrades ett guld även på herrsidan i singel.

Det var Jonas Widengren som stod för den historiska bedriften i herrsingel 35. Jonas lyckades vända flera svåra underlägen under tävlingen, inte minst i kvartsfinalen mot den regerande mästaren Alexander Apell från Lidingö TK. Bollgeniet från Saltsjö-Duvnäs vann det tuffa mötet med 3-6, 6-3, 2-1 efter det att Apell tvingats ge upp på grund av kramp. Även i finalen svarade Jonas för en imponerande vändning mot Niklas Nilsson, som besegrades med 3-6, 6-3, 6-3.

– Det känns såklart fantastiskt att bärga Salks första herrguld sedan Marcus Thorstrand vann 2015. Hatten av till damernas dominans! Formen har varit god under en längre tid, så jag gick in i turneringen med gott självförtroende. Sen har jag adderat lite extra fys i år och kände mig stark när det skulle avgöras, kommenterar Jonas. 

I damsingel 50 gjorde Astrid Olbers en bejublad comeback. Astrid vann samtliga matcher utan att tappa set. I finalen blev det seger mot svårspelade Emma Flink med 6-4, 7-6 (7-3). Astrid vann även guld i damdubbel 45 i par med Malin Wemnér från Ystads TK.

Anita Carlsson tog också dubbla SM-guld. I damsingel 75 kom som så många gånger förr Anita etta och Ann-Christine Medhammar tvåa. I mixeddubbel 75 blev det dessutom medalj av ädlaste valör efter framgångsrikt spel tillsammans med Torald Svensson från Enebybergs IF.

Salks övriga guldmedaljer vanns av Maria Låftman i damsingel 70 och Lisbeth Andersson i mixeddubbel 60. Maria var helt överlägsen och tappade endast två game sammanlagt, medan Lisbeth fick kämpa lite mer med vinster i matchtiebreak i både kvartsfinalen och finalen.

Salk vann sammanlagt sju guld, fyra silver och sex brons i veteran-SM inomhus enligt nedan.

Guld
Jonas Widengren (HS35)
Astrid Olbers (DS50 och DD45)
Maria Låftman (DS70)
Anita Carlsson (DS75 och MD75)
Lisbeth Andersson (MD60)

Silver
Sofie Björling (DD60 och MD60)
Benkt Såndberg (HD75)
Maria Låftman (MD65)

Brons
Jenny Persdotter (DS35 och MD35)
Fredrik Hagenius (HS35)
Sofie Björling (DS60)
Malin Hansson (DD50)
Gunilla Berg/Maria Låftman (DD60)

Anita Carlsson (näst längst till vänster) tog dubbla SM-guld, bland annat i mixeddubbel 75.