Nyheter

torsdag 9 september 2021

SLK 1890 på utflykt till trakterna av Gränna

Salks vänförening Stockholms Lawntennisklubb av 1890 bildades nyss nämnda år av 20 herrar och 20 damer. Nyligen har dess medlemmar kunnat träffas igen efter ett längre uppehåll på grund av pandemin. Läs deras berättelse här.

Redan 1896 sjönk medlemsantalet till 20, ett antal som Klubben bibehållit, dock utan damer. SLK flyttade in i Alvikshallen när den invigdes år 1937, en plats där klubben sedan dess haft sina träningskvällar och sammankomster. Salkfunktionärer på olika nivåer har företrädesvis valts in i Klubben, men även meniga salkare kan räkna med förtur.

Den 12-13 augusti genomfördes en utflykt till trakterna av Gränna med respektive, den första sociala aktiviteten sedan pandemin slog till. Det var gemensam lunch vid ankomst innan tennisturneringen startade, en dubbelturnering med slutspel A respektive B, alla paren fick spela minst två matcher.

De som inte spelade tennis kunde åka med på en guidad kulturutflykt till bland annat Vireda Kyrka, en av få bevarade medeltida träkyrkor i Sverige, äldsta delarna från 1300-talet.

I A-finalen spelade Tom Sirelius och Jaan Perten mot Erik Tiblom och Bengt Kulling där de förstnämnda drog det längsta strået. I B-finalen spelade Olle Palmér och Margot Kulling mot Johan Flink och Jan Henriksson där Palmér/Kulling segrade.

Under banketten valdes en ny ledamot in i 1890 med namnet Olle Palmér, något ovanligt eftersom detta brukar ske under det sedvanliga årsmötet, men mycket har förändrats de senaste året.

Dagen efter spelades en partävling i golf på Wiredaholm GCC, en poängbogey-tävling där den sammanlagda poängen gällde. Mia och Erik Tiblom var en poäng bättre än tvåorna Vera Steineck och Morten Gierlöff. Närmast pinn på två par 3-hål var Aina Tiblom och Tom Sirelius.

Vi fick umgås och njuta av sommarens sista riktigt varma dagar.

Mer om SLK 1890: www.tennis1890.com