Nyheter

tisdag 15 november 2022

SLK av 1890 på utflykt till Marrakech

Salks systerklubb SLK av 1890 har varit och spelat tennis på Royal Tennis Club i Marrakech med framgång. Tom Sirelius sammanfattar resan.

Tisdagskvällarnas dubbelträning i Salkhallen gav resultat, genomgående stabila insatser bäddade för en 6-2 seger för SLK 1890. Matcherna spelades i bäst av tre set med supertiebreak som avgörande, först till tio poäng och i tre av dessa fyra var vi starkast, trots den 30-gradiga värmen.

Vi hade även denna gång bjudit med våra respektive och de utgjorde ett starkt stöd under matcherna. Under tiden herrarna spelade in sig och tränade inför matchserien, åtta dubbelmatcher under två dagar, ordnades spännande utflykter för damerna med bl a besök på det stora välkända marknadstorget med ormtjusare och basarer som avslutades med en god lunch på en Riad (inneträdgård) inne i Medinan (staden innanför murarna). Damerna besökte även YSL-trädgård och f d hem, numera ett museum.

Vi hade gemensamma middagar på trevliga restauranger och en kväll bar det i väg ut i Saharaöknen med middag, en stark upplevelse på många sätt och vis.

Fakta om Royal Tennis Club:
Royal Tennis Club Marrakech grundades av kung Mohammed V 1929. Klubben har ca 800 medlemmar som spelar på nio grusbanor varav en centercourt som tar 3 000 åskådare. Klubben arrangerar årligen en ATP250-turnering under våren.

Klicka på bilderna nedanför att se dem i större format. 

Läs mer om SLK av 1890 här.