Nyheter

torsdag 22 juni 2017

SM-guld och dramatik i utomhusserien

Lagom till Midsommar är Svenska Tennisförbundets utomhusserier färdigspelade. För Salks del blev det många glädjeämnen i form av guld, slutspel och dramatiska uppflyttningar.

D60-laget har redan vunnit SM-guld efter en perfekt genomförd grundserie mot Huddinge TK och Lidingö TK. Gunilla Berg, Maria Låftman, Cecilia Mild och lagkapten Edith Nordin var obevekliga och släppte endast tio game under hela serien.

För D40-laget väntar slutspel i augusti efter fem raka segrar i grundserien. Många spelare var med och bidrog till framgången, vilket visar på den stora bredden i laget. För D50-lagets del blev det inget slutspel denna gång, men väl en framskjuten placering i den högsta divisionen.

På seniorsidan var Salks damer tillbaka i högsta divisionen. Trots otur med skador och sjukdomar lyckades tjejerna klara sig kvar i finrummet. Där kommer de få sällskap nästa år av herrarna, som efter stor dramatik avancerade till division 1.

Inför den sista herrmatchen var det bara en sak som gällde för befordran; det krävdes seger med 4-0 mot Djursholms TK. Lucas Renard vann enkelt på förstasingeln, medan Alexander Flink lyckades vinna efter avgörande matchtiebreak på andrasingeln. På tredjesingeln låg lagledare Axel Oljons under med både 8-4 och 9-6 i matchtiebreaket mot välmeriterade Jonathan Kidane. Axel vinner från det pressade läget fem raka bollar och därmed matchen. Av bara farten vann Flink/Renard dubbeln och avancemanget var ett faktum.

Nästan lika dramatiskt var det för H45-herrarna, som med en härlig blandning av rutin, tur, skicklighet och kyla tog klivet upp i högsta divisionen. H45-herrarna har nu under Henrik Evers skickliga ledning avancerat till division 1 såväl inomhus som utomhus.

För H35-herrarnas del blev det nedflyttning till division 2, men ambitionen är naturligtvis att ta sig tillbaka redan nästa år. H75-herrarna klarade avslutningsvis nytt kontrakt med bred marginal.

En nyhet på seriespelsfronten är att SALK valt att starta ett ytterligare lag både i rookie- och damserien från och med i höst.