Nyheter

måndag 4 april 2016

SM-guld till SALK

SALK svenska lagmästare i klasserna D40 och D60.

På hemmaplan i Salkhallen avgjordes slutspelet för svenska D60-lag. SALK, KLTK, Söndrums TK och Uddevalla TK kämpade om medaljerna.

I semifinalen mot Söndrums TK släppte Gunilla Berg och Edith Nordin bara ett fåtal game i singlarna. Samma sak gällde dubbeln där SALK ställde upp med Nordin/Maria Låftman.

Finalen blev ett derby mot KLTK. SM-guldet var klart redan efter singlarna där Berg och Nordin segrat i raka set. Den efterföljande dubbeln blev en jämn histora där Gunilla Berg/Anita Carlsson vinner första set, förlorar andra set i tiebreak med 8-6 men lyckas sedan vinna det avgörande matchtiebreaket med 10-6.

D40-laget april 2016

Segerhopp signerat Sandra Svensson, Lotta Ekberg och Maria Capistrano Björklund.

På GLTK i Göteborg spelade D40-laget slutspel. Efter en komfortabel seger över Lidingö TK med singelsegrar av Maria Capistrano Björklund och Lotta Ekberg och seger i dubbel av Capistrano Björklund/Sandra Svensson, väntade hemmalaget GLTK i final som slagit Elfsborg Tennis i semifinal.

Finalens nyckelmatch kom att bli den mellan Capistrano Björklund och Christina Bogestrand, GLTK. Efter två jämna set som slutade åt varsitt håll skulle tredje set avgöras i form av ett matchtiebreak. Båda spelarna hade matchbollar men det slutade till slut 16-14 till SALK och i och med Lotta Ekbergs seger med 6-0, 6-2 mot Kerstin Påhlsson var SM-guldet klart.

Båda lagen försvarade sina guld från 2015.

Stort grattis till Salks framgångsrika lag!

Sveriges Tennisveteraner har skrivit fina matchrapporter.