Nyheter

lördag 10 december 2016

SM-silver för damlaget och nytt kontrakt för herrlaget

Salks damlag tog SM-silver i Malmö och herrlaget spelar i Elitserien även nästa säsong.

Efter att ha gått igenom Elitserien utan att förlora en enda lagmatch kvalificerade sig damlaget till SM-finalen som tvåa bakom Fair Play TK, vilket gjorde att den kommande SM-finalen skulle komma att spelas på Fair Plays hemmaplan i Malmö. När lagen möttes i Salkhallen slutade matchen 3-3, många väntade sig därför att finalen skulle bli minst lika jämn, något den också blev även om siffrorna inte var de samma.

Finalen inledde Fair Play starkast genom att vinna båda dubblarna, varav den ena i ett jämnt matchtiebreak. I tre av de fyra singlarna vann sedan Fair Play första set och satte på så sätt ännu större press på SALK, underlägen som salkarna inte kunde hämta igen, även om tre av singlarna gick till ett avgörande matchtiebreak. Fair Play vann till slut med 5-1, klubbens tredje raka SM-guld.

Trots besvikelsen över förlusten kan Salks damlag se tillbaka på en mycket lyckad säsong.

– Vi är jätteglada över att ha kommit så långt, men vi ville mer och är självklart besvikna. Vi har haft en fantastisk resa, vi har en härlig blandning av spelare i laget och en fruktansvärt bra sammanhållning. Vi ska komma tillbaka starkare nästa år, sa Salks lagledare Karim Benturki till tennis.se.

I damlaget spelade Mirjam Björklund. Jacqueline Cabaj Awad. Beatrice Cedermark, Susanne Celik, Basak Eraydin, Ebba Rosberg, Kajsa Stegrell och Sandra Örtevall.
Lagledare var Karim Benturki.

Herrlaget hade en tuff säsong med skador och sjukdomar men lyckades hålla sig kvar i Elitserien. Bottenstriden kom till slut att stå mot ärkerivalen KLTK. Salks besegrade KLTK i en jämn match i den femte omgången och det är den som nu visar sig vara skillnaden mellan lagen.

I en del andra lagmatcher var däremot inte marginalerna på Salks sida, som t ex i  2-4-förlusterna på hemmaplan mot Upsala TK och GLTK. 6-0-vinsten på bortaplan i Lund var ett skönt undantag.

I herrlaget spelade Vincent Eriksson, Theodor Jener, Joachim ”Pim-Pim” Johansson, Gilbert Jäger, Filip Malbasic, Marcus Månsson, Lucas Renard och Milos Sekulic. Lagledare var Jessica Lehnhoff.

Vi tackar alla som gjorde Elitserien 2016 möjlig och ser med glädje fram emot nästa års upplaga.

Elitserien 2016 herrar_ljusare_500-x-333-pxl