Nyheter

tisdag 21 mars 2017

Små Lirare i Salkhallen

Lördag den 18 mars gick startskottet för Små Lirare i Stockholm och Salkhallen fylldes av närmare 100 barn med föräldrar.

Tennis Stockholm har nu lanserat Små Lirare för att  få fler att stanna inom tennisen. Uppstarten lockade knappt 100 barn med föräldrar och ägde rum på samtliga 14 banor i Salkhallen lördag den 18 mars.

Kvällen inleddes med fotografering på bana 1, då alla barn och ledare tittade upp mot fotografläktaren. Barnen som är i åldern 9-12 år gick sedan till sina respektive banor, uppdelade efter ålder och i vilken del av Stockholmsregionen deras tennisklubb ligger.

Barnen fick bland annat spela innebandy med en sko som klubba, springa som krabbor samt spela tennis med nya och gamla kompisar.

Små Lirare är inte någon elitsatsning, utan alla som tycker att tennis är roligt får vara med. Tanken är att skapa en teamkänsla där barnen lär känna varandra och tävlar på ett roligt sätt.

För föräldrarna hölls ett möte där de informerades om vad Små Lirare är. Christina Lilja är koordinator för projektet i Stockholm, men Små Lirare bygger i huvudsak på föräldrars ideella engagemang.

– Alla träffar är helt föräldraledda. Det är barnen tillsammans med föräldrarna som bestämmer hur terminen ska se ut och föräldrarna planerar, bokar banor och skaffar bollar. Min roll är att utbilda alla ledare i Små Lirares värdegrunder och hur en träff kan gå till rent praktiskt, säkerställa kvaliteten och stötta om det behövs. Det här är en jättebra möjlighet för föräldrarna att engagera sig i barnens tennis, säger Christina Lilja.

Salkjuniorerna som var med som ledare visade upp fina ledaregenskaper.

Små Lirare 2017 1

Små Lirare 2017 2

Små Lirare 2017 3