Nyheter

onsdag 9 december 2020

Snubblande nära finalplats för herrarna

Salks herrar var mycket nära att ta sig till final i årets Elitserie. Det var en hård kamp om finalplatsen och det blev setskillnad som fällde avgörandet. Salk slutar därmed på en bronsplats.

Inför elitseriens sjunde och sista omgång var det väldigt jämnt i tabellen mellan Salk, Lidingö TK, Solna TK och Fair Play TK. Salk spelade på bortaplan mot KLTK och kämpade hårt för att ta en av finalplatserna. Trots vinst med 5-1 blev det setskillnad som fick avgöra då både Salk och Solna slutade på samma poäng och matchskillnad. Med +34 mot +31 knep Solna TK biljetten och ställs därmed mot Fair Play i finalen.

Salk har i år haft en bred och stark trupp där flera collegespelare ingått. Vinsterna kom mot Tabergsdalens TK, Upsala TK, GLTK och KLTK. Två oavgjorda matcher mot Lidingö TK och Solna TK och endast en förlorad match, mot starka Fair Play TK.

Spelare i årets trupp har varit Jonas Eriksson Ziverts, Carl Gustafsson, Filip Malbasic, Arvid Nordquist, Milos Sekulic, Nikola Slavic, Simon Yitbarek, Elias Ymer och Mikael Ymer. Coacher Simon Aspelin, Kalle Norberg och Milos Sekulic.