Nyheter

tisdag 5 april 2016

Starka insatser på junior-SM

Många salkare visade framfötterna i Göteborg.

Under påskhelgen och påsklovet spelades traditionsenligt junior-SM i Göteborg med GLTK som arrangör.

I PS14 gjorde den Good to Great-tränade salkaren Arslan Temirhanov, som ett år ung, en fantastisk turnering. Han slog spelare efter spelare och kom hela vägen till final. Ross Weibull, Allmänna TK Lund, blev där för svår.

SALK fick en semifinalplats i PD14 genom Hannes Tylehed som spelade tillsammans med Philip De Maré, Älta TK. Några dagar senare, tillbaka i Stockholm, lyckades paret vinna RM tillsammans.

I FS14 vann Smilla Kjaergaard tre matcher och gick till åttondel, där blev det förlust mot Angelina Melki, Farsta TK. Även Lea Forste Dinell gick till åttondelen i samma klass och spelade där två jämna set mot Emma Shasteen, KLTK.

I dubbelklassen spelade Kjaergaard och Forste Dinell med varandra. De förlorade visserligen i sin första match men de gjorde det efter matchtiebreak (13-11) och mot Shasteen i par med Izabelle Persson, TK Saab, det par som i slutet av veckan stod som slutsegrare i klassen.

I PS16 gick Filip Tensing till åttondelsfinal och i dubbelklassen gick David Flisberg/Vilmer Tylerhed lika långt.

Den Good to Great-tränade salkaren Molly Helgesson gick till kvartsfinal i FS16. I dubbelklassen spelade hon tillsammans med Caijsa Hennemann, Ullevi TK, och nådde semifinal.

I samma dubbelklass gick även Sara Salemyr i par med Sara Dahlström, Enskede LTK, till semifinal.

SALK hade tre tränare på plats i Göteborg, Carl Ackered, Karim Benturki och Vincent Eriksson.