Nyheter

torsdag 21 september 2017

Starka internationella Salkinsatser

Elias och Mikael Ymer spelade huvudrollerna när Sverige i helgen besegrade Litauen med 5-0 i matcher i Davis Cup. Segern innebar avancemang till division 1 i Europa/Afrikazonen. I WTA-turneringen i Guangzhou är en formstark Rebecca Peterson klar för kvartsfinal.

Det går bra för Salks internationella toppspelare. I Davis Cup-mötet mot Litauen vann Elias Ymer öppningsmatchen i raka set mot Julius Tverijonas. Därefter tog 19-årige Mikael Ymer en tung femsetsseger mot meriterade Laurynas Grigelis. På onsdagen lottades Sverige mot Ukraina på bortaplan i nästa års division 1-spel.

Den Järfällafostrade Salktjejen, Rebecca Peterson, går från klarhet till klarhet. På onsdagen blev Rebecca klar för kvartsfinal i WTA-turneringen i Guangzhou efter att bara ha tappat tre game mot hemmaspelaren Kai-Lin Zhang. I den första omgången övertygade Rebecca mot topp 50-spelaren Alison Riske, som besegrades med 6-3, 6-2.

För många av Salks bästa herrspelare väntar närmast spel i 25 000 USD-tävlingarna i Jönköping och Falun. För flertalet av Salks elittjejer är nästa anhalt de internationella hemmaturneringarna i Djursholm och Näsbypark.