Nyheter

torsdag 28 april 2022

Stockholm Open startar eget driftbolag

Stockholm Open laddar just nu upp med spelare och ny organisation för 2022 års turnering i Kungl. Tennishallen. Nytt för i år är att Stockholm Open AB har tagit initiativet till ett driftbolag för att fortsättningsvis genomföra alla delar av turneringen under egen flagg. Jamie Perry, tidigare VD på Stockholm Open AB blir därmed VD för nya driftbolaget Stockholm Open Media & Marketing AB. Thomas Enqvist, flerfaldig Stockholm Openmästare, är kvar i rollen som tournament director.

Stockholm Open AB ägs av de ideella föreningarna, Salk, Stockholms Tennisförbund och KLTK. Allt eventuellt överskott från turneringen går till svensk ungdomstennis och så här långt har det blivit över 50 miljoner kronor.

– Genom den nya organisationen går vi tillbaka till hur verksamheten framgångsrikt drevs de första tjugofem åren, nämligen av ägarföreningarna, säger Dan Rastland, Stockholms Tennisförbunds ordförande och tillika ordförande i styrelsen för Stockholm Open AB. Genom att ta hem hela ansvaret för driften säkerställer vi att evenemanget får en organisation som kan lägga allt fokus bara på detta projekt, avslutar Dan Rastland.

Förra årets turnering blev en stor generalrepetition för ägarklubbarna som på kort varsel fick ta över ansvaret för både drift och de kommersiella rättigheterna då den sista i raden av många evenemangsoperatörer kastade in handduken. Den korta framförhållningen till trots lyckades organisationen skapa en framgångsrik turneringsvecka som bjöd på oförglömliga tennismatcher med flera av världens främsta spelare inför fullsatta läktare. De senaste dryga tio åren har fyra eventoperatörer, med blandad framgång, arbetat med Stockholm Opens kommersiella utveckling. Stärkt av den lyckade turneringen 2021 har de tre ägarklubbarna nu tagit beslut att framledes driva evenemanget i egen regi.

– Nu har vi samlat ett starkt team och skapat riktigt bra förutsättningar för att kunna genomföra många fantastiska tennisveckor i Kungl. Tennishallen, kommenterar Jamie Perry, nytillträdd VD i Stockholm Open Media & Marketing AB.

Senare i vår förväntas de första spelarna för 2022 års turnering presenteras. Thomas Enqvist fortsätter som ansvarig för spelarrekryteringen och tävlingen har återgått till den ordinarie veckan i ATP-kalendern och spelas den 15–23 oktober 2022. I maj släpps biljetterna.

Ytterligare information och pressbilder finns på MyNewsdesk Stockholm Open eller via: Moa Abrahamsson, presskontakt, moa.abrahamsson@stockholmopen.se, 0707-912 000.

SO_Pressrelease 220428 2