Nyheter

onsdag 18 maj 2022

Stockholm Open tillbaka på SVT

SVT och Stockholm Open har träffat avtal om sändningar av 2022 års turnering som spelas på Kungl. Tennishallen den 15-23 oktober. Avtalet innebär att SVT får sändningsrättigheterna och kommer att visa tennis i världsklass på de linjära kanalerna samt via SVT Play under turneringsveckan. Hela finalhelgen kommer sändningarna dessutom att ramas in av SVT:s studio på plats i arenan.

– Avtalet med SVT är guld värt för Stockholm Open och för svensk tennis i stort. SVT når ut till hela Sverige samt till flera av våra grannländer. Nya avtalet är också en viktig del i vårt arbete att tillgängliggöra tennis för fler, både inbitna och nya tennisälskare, säger Jamie Perry, vd Stockholm Open.

Stockholm Open arrangerades i Kungl. Tennishallen första gången 1969. Sedan dess är turneringen årets höjdpunkt för Sveriges många tennisintresserade. Flera av tennisvärldens absolut största stjärnor har spelat i Stockholm Open och förra årets lyckade turnering bjöd på många oförglömliga matcher, bland annat come-back med tidigare världsettan Andy Murray, kvalspel av svensklöftet Leo Borg och underhållande finalspel av vinnaren Tommy Paul.

För 2022 års turnering är sändningsrättigheterna för Stockholm Open tillbaka hos SVT efter nio år och det med studio i arenan under finalhelgen och med sändningar på SVT 1, SVT 2, SVT 24 och SVT Play under hela turneringsveckan. Avtalet förhandlades fram av sportbolaget SpringMedia som även ansvarar för tv-produktionen.

– Stockholm Open i tennis är en svensk sportklassiker som passar bra i vårt utbud. Vi vill gärna sända när stora internationella tävlingar avgörs på svensk mark och är jätteglada att vi nu kan erbjuda vår stora tv-publik tennis på hög nivå, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

I juni förväntas de första spelarna för 2022 års turnering presenteras. Thomas Enqvist, flerfaldig Stockholm Open-mästare, är även i år ansvarig för spelarrekryteringen och utlovar en spännande mix av spelare.

– Stockholm Open är flaggskeppet för svensk tennis och en viktig del i att inspirera återväxten för tennis i Sverige. SVT ger oss nu chansen att inspirera fler och bjuda på tennis i världsklass till alla, säger Thomas Enqvist.

Press officer: Moa Abrahamsson, moa.abrahamsson@stockholmopen.se, 0707-912 000.

 

Stockholm Open AB ägs av de ideella föreningarna Salk, Stockholms Tennisförbund och KLTK. Eventuellt överskott går till svensk ungdomstennis.