Nyheter

fredag 8 juli 2022

Stora juniorframgångar i Båstad

Det har som vanligt varit full fart med tävlingar i tennismetropolen Båstad. På juniorsidan har klassiska Båstadtennis Corem Open och Elite Hotels Next Gen Cup genomförts med stora Salkframgångar.

Hela sex salkare deltog i riksfinalen av Elite Hotels Next Gen Cup (före detta Kalle Anka Cup). I flicksingel 15 var Lea Nilsson, Tiana Tian Deng och Sonja Wedenski slutspelsklara. I flickornas 13-årsklass var Nathalie Mackay Westling och Jessica Sundvall Salks representanter och i pojksingel 13 stod Salkhoppet till Patrik Eklund.

Samtliga sex salkare briljerade och tog sig vidare till semifinal i singelspelet. Allra bäst gick det för Lea Nilsson och Jessica Sundvall, vars vägvinnande spel räckte hela vägen till turneringssegrar. Lea besegrade sin klubbkompis Sonja Wedenski i finalen, medan Jessica betvingade Hedvig Turesson från region Syd i raka set.

Salkvinsterna duggade även tätt i dubbelklasserna. I flickdubbel 15 segrade Lea Nilsson och Tiana Tian Deng och i 13-årsdubbeln stod Nathalie Mackay Westling och Jessica Sundvall som slutvinnare. Salkspelarnas framfarter bidrog starkt till att region Stockholm vann årets medaljliga i den anrika tennistävlingen.

Det gick även bra för Salk i sommarens första stora tennistävling i Båstad, Corem Open. Det gäller i synnerhet flicksingel 14, där Lea Nilsson finalvann mot Tiana Tian Deng. Som om inte det vore nog var Nathalie Mackay Westling och Sonja Wedenski framme i semifinal och Sara Naeslund i åttondelsfinal. Det blev dessutom en Salktitel i flickdubbel 14 genom Lea och Tiana.