Nyheter

tisdag 22 februari 2022

Stora juniorframgångar i Danmark

Under den gångna veckan har flera Salkjuniorer varit igång och skördat internationella framgångar i Danmark. Både Tilde Strömquist och Tiana Tian Deng stod som slutsegrare i sina respektive klasser.

I Rungsted spelade Tiana Tian Deng en Tennis Europe-tävling för spelare under 14 år. Tiana gick hela vägen och tog hem segern i singeltävlingen och i dubbel blev det final i par med bulgariskan Annabel Hristova. Framgången innebär ett lyft till plats 63 på Europarankingen för flickor under 14 år.

Samtidigt spelades en ITF-tävling i Frederiksberg, där Lea Nilsson var framme i kvartsfinal i sin blott tredje internationella 18-årsturnering. I första omgången slog Lea ut den förstaseedade österrikiskan Mia Liepert i raka set. I kvartsfinalen fick den unga Salkspelaren se sig besegrad, trots två matchbollar i andra set, mot den blivande finalisten Ellie Blackford från Storbritannien.

I samma tävling gick Tilde Strömquist på ett väldigt imponerande sätt hela vägen genom både kval och huvudtävling utan att tappa set. Den här veckan är Tilde i Norge och jagar nya ITF-poäng.

– Det var en grymt rolig och utvecklande resa som avslutades på bästa möjliga sätt, säger tränare Milos Sekulic, som var på plats i Danmark.

Tack till FFAB Fastighetsförädlarna som gör internationella satsningar möjliga för våra Salkjuniorer.