Nyheter

onsdag 22 september 2021

Storslam för Salks veterandamer

Salks damer vann trippla guld i helgens nationella slutspel på Riksby. Dessutom vann H75-laget silver.

Några av Salks damer hade finslipat formen i kroatiska Umag, där det bland annat blev VM-silver i dubbel för Lotta Ekberg och Magdalena Sekkenes i D55-klassen. Förberedelserna hade således varit goda inför avslutningen av Svenska Tennisligan, men att det skulle bli en sådan formidabel succé hade nog ingen riktigt vågat hoppas på.

När helgen var över visade det sig att såväl D35-, D45- som D55-laget hade vunnit SM-guld. Titlarnas ingredienser var en lika stor portion av sportslig styrka, taktisk briljans och föredömlig lagmoral. Det innebar bland annat att de spelare som hade åldern inne roterade mellan de olika lagen när det ansågs behövas för att helheten skulle bli så bra som möjligt.

Det är värt att notera att även D65-laget vann SM-guld redan i våras efter att ha vunnit grundserien. Därmed vann Salk allt som gick att vinna i premiärupplagan av Svenska Tennisligan på damsidan.

Som om det inte vore nog, så svarade H75-laget för en fenomenal insats genom att nå nationellt slutspel, där det till slut blev slutligt silver efter finalförlust mot Falköpings TK på Riksby under tisdagen.

Det är många spelare som har bidragit till de stora lagframgångarna, vilket tydligt framkommer av sammanställningen nedan.

D35
Maria Capistrano Björklund
Lotta Ekberg
Tove Lindgren
Maria Löfqvist
Astrid Olbers
Magdalena Sekkenes
Sandra Svensson
Susanne Zabrodsky

D45
Maria Capistrano Björklund
Anna Dahlberg
Lotta Ekberg
Claire Hedberg
Maria Löfqvist
Astrid Olbers
Magdalena Sekkenes
Sandra Svensson

D55
Lisbeth Andersson
Gunilla Berg
Åsa Betcke
Sofie Björling
Lotta Ekberg
Magdalena Sekkenes

D65
Gunilla Berg
Edith Nordin

H75
Johan Flink
Henrik Fock
Per Johanson
Bengt Kulling
Per Schött
Stig von Bahr

Klicka på bilderna för större foton!