Nyheter

måndag 3 april 2017

Storslam för Salkveteranerna

Salks veteranlag hade en mycket lyckad helg och bärgade hela fyra guld i lag-SM inomhus. SALK vann precis som förra året samtliga veteranserier på damsidan och på herrsidan tog H70-laget ett lika glädjande som överraskande guld.

SALK stod som värd för D40-mästerskapet under den intensiva slutspelshelgen. Hemmalaget överraskade motståndarna genom att ta ut den före detta elitspelaren Jenny Rolf, som inte spelat någon officiell tävlingsmatch på över 15 år. Jenny visade dock att takterna satt i och vann samtliga matcher. Övriga segerorganisatörer för SALK var Maria Capistrano Björklund och Claire Hedberg. I finalen besegrades Elfsborgs TK med komfortabla 3-0.

Inte mindre än fyra spelare bidrog till D50-lagets succéhelg i Saltsjö-Duvnäs. Under lördagen vann lagkaptenen Sofie Björling nyckelmatchen mot Elisabeth Lakso med 13-11 i matchtiebreak när Brottkärrs TK semifinalbesegrades. Finalen mot hemmalaget Saltsjö-Duvnäs TK blev också en rysare, som SALK vann med 2-1. Lisbeth Andersson, Lotta Ekberg och Helena Olin var också ytterst delaktiga i Salkguldet.

D60-laget begav sig till Uddevalla för att försvara sitt SM-guld. För SALK spelade den urstarka trion Gunilla Berg, Maria Låftman och Edith Nordin. I semifinalen fick hemmalaget se sig besegrade med 3-0 efter mycket stabilt spel från Salkdamerna. I finalen skrevs segersiffrorna till 2-1 mot Söndrums TK tack vare en klar seger i den avgörande dubbelmatchen.

Om D60-laget motsvarade favoritskapet så skrällde H70-herrarna rejält. Faktum är att många redan nu refererar Undret i Varberg till salkarnas bravader i staden. Kvartetten Henrik Fock, Jan Henriksson, Per Schött och Anders Tiblom inledde med att besegra det förstaseedade hemmalaget med 2-1. I den avgörande dubbelmatchen svarade Schött/Tiblom för en enligt uppgift felfri tennis. Finalen var om möjligt ännu bättre. Janne Henriksson visade vägen på förstasingeln och SALK flög fram till en 3-0-viktoria mot ett häpet Upsala TK.

Fyra SM-guld är tangerat klubbrekord, men det kan faktiskt bli ett femte Salkguld. Tisdagen den 25 april med start klockan 11 spelas nämligen den direkt avgörande SM-finalen för H75-laget i Salkhallen.