Nyheter

onsdag 16 november 2016

Strålande inledning av tjejerna

SALK har fått en flygande start i årets Elitserie på damsidan. Efter tre omgångar återfinns laget på andra plats i tabellen efter tre övertygande segrar.

Äventyret inleddes mot fjolårsfinalisterna GLTK, som besegrades med komfortabla 5-1 i Göteborg. Därefter överlistades svårspelade Lidköpings TK med 4-2 på hemmaplan och på tisdagskvällen noterades en mycket fin bortaseger mot Tabergsdalens TK med 5-1.

Sverigetrean Susanne Celik ger följande förklaring till den starka inledningen på Svenska Tennisförbundets hemsida:

– Det är jättekul att få spela Elitserien och speciellt att få göra det för SALK. Jag gillar verkligen att man spelar i lag och peppar varandra. Vi blir som en liten familj när vi spelar två matcher per vecka. Vi har roligt ihop och jag tror att det är en stor nyckel till framgång, säger hon.

SALK tog förra året brons i damernas Elitserie, men siktar ännu högre i år. Efter tre omgångar är SALK och de regerande mästarna Fair Play TK de enda obesegrade lagen. Fyra tuffa matcher återstår dock i grundserien; närmast mot Näsbyparks TK på lördag med start klockan 14 i Salkhallen.

För herrarnas del väntar en mycket viktig hemmamatch på torsdag klockan 17 mot Upsala TK. Salks herrar föll i premiären mot ett starkt Solna TK med 5-1 på bortaplan.