Nyheter

måndag 1 november 2021

Styrkebesked av Salks elittjejer

Mirjam Björklund och Rebecca Peterson fortsätter att övertyga. I helgen vann Mirjam Björklund Austins 25 000 USD-tävling, medan Rebecca Peterson avancerade till semifinal i Cluj-Napocas WTA-turnering.

Mirjam Björklund trivdes på hardcourten i Texas huvudstad, Austin. Mirjam spelade hem titeln, trots att hon förlorade första set i tre av fem matcher. I finalen besegrades hemmaspelaren, Kayla Day, med 2-6, 6-2, 6-2. Segern gör att Mirjam kommer avancera till en plats runt 210 på nästa veckas WTA-ranking. Det innebär även att kvalplatsen till nästa års Australian Open i praktiken är säkrad, vilket måste ses som en viktig milstolpe för den ambitiösa Salkspelaren.

Sverigeettan Rebecca Peterson svarade också för en strålande insats under den gångna veckans spel. Rebecca tog sig vidare till semifinal i Transylvania Open, där det till slut blev en hedersam förlust mot den formstarka toppspelaren, Anett Kontaveit, från Estland. Den 26-åriga salkaren har under den senaste månaden varit framme i två WTA-semifinaler och vunnit en 60 000 USD-tävling, vilket naturligtvis bådar gott inför nästa års säsong.

Under helgen kvalade dessutom Mikael Ymer framgångsrikt i Masterstävlingen i Paris. Mikael släppte endast tre game i kvalfinalen mot den rutinerade italienaren, Andreas Seppi, och ställs mot ryssen Karen Khachanov i den första omgången av huvudturneringen på tisdag.