Nyheter

tisdag 17 september 2019

Succé för Rebecca och Mikael

Den gångna helgen har två salkare svarat för mycket viktiga insatser för svensk tennis. Rebecca Peterson vann sin första WTA-titel i singel och Mikael Ymer avgjorde Davis Cup-mötet hemma mot Israel.

Rebecca var överlägsen i finalen av Jiangxi Open, där Elena Rybakina från Kazakstan besegrades med 6-2, 6-0. Man kunde inte ana att den 24-åriga salkaren spelade sin första WTA-final i singel. Rebecca dominerade från baslinjen och imponerade inte minst med serven.

Tack vare framgången avancerar Rebecca till plats 52 på världsrankingen, vilket också är karriärens bästa notering. Rebecca blir samtidigt den blott fjärde svenskan som vinner en WTA-titel i singel under 2000-talet efter Åsa Svensson, Sofia Arvidsson och Johanna Larsson.

Det var emellertid inte bara i Kina som salkare utmärkte sig. I Kungl. Tennishallen var Mikael Ymer tongivande när Israel besegrades med 3-1. 21-årige Mikael vann såväl öppningsmatchen mot Edan Leshem som den avslutande bataljen mot Daniel Cukierman i raka set.

106-rankade Mikael säkrade därmed den svenska segern och såg till så att Sverige endast är en kvalseger ifrån att nå världsfinalen 2020 i Madrid. Mikael tävlar nästa gång på svensk mark i Intrum Stockholm Open i oktober, då förhoppningsvis även storebror Elias är tillbaka efter sin armskada.

Mikael Ymer under Davis Cup i Kungl. Tennishallen. Foto: Patrick Bengtsson Fotograf.