Nyheter

måndag 9 januari 2023

Svenskar gick långt i Helenius Salk Opens ITF-klass

Under Helenius Salk Opens andra spelvecka stod de yngsta och de äldsta spelarna i fokus. I den internationella ITF-klassen för 18-åringar gick det bra för flera svenskar.

Albert Saar, Lidingö TK, gick till final i singelklassen där han mötte schweizaren Henry Bernet som vann med sifforna 7-5, 5-7, 7-6 (7-4). I dubbeln tog Albert hem segern i par med Viktor Frydrych, Storbritannien.

Den internationella singelklassen för tjejer vanns av Loes Ebeling Koning från Nederländerna. Salkaren Tiana Tian Deng tog sig fram till semifinal. I dubbeln blev det nordisk seger genom det svenskdanska paret Tilda Hessleryd/Vilma Krebs Hyllested.

Förutom de yngsta deltagarna i 10- och 12-årsklasserna och ovan nämnda spelare i 18-årsklassen så avgjordes traditionsenligt även rullstolstennistävlingen Probomobilia Salk Wheels under veckoslutet.

Efter två års uppehåll på grund av pandemin kunde tävlingen återigen genomföras under ordinarie spelperiod. En nyhet för året var att linjedömningssystemet PlayReplay användes i samtliga singelmatcher förutom den internationella 18-årsklassen och 10-årsklasserna. En del av finalmatcherna streamades dessutom via Matchi-TV.

Tack till alla spelare, domare, sponsorer, funktionärer och övrig personal som alla bidrog till en lyckad tävling!

Klicka på bilderna för större storlek.