Nyheter

tisdag 10 mars 2020

Sverige klart för Davis Cup-slutspelet

För femte gången har Mikael Ymer avgjort ett Davis Cup-möte till Sveriges fördel. Efter helgens bejublade seger mot Chile står det klart att det svenska laget kvalificerat sig för världsfinalen i Madrid den 23-29 november.

Det blev seger med 3-1 i matcher i det välbesökta mötet mot Chile i Kungl. Tennishallen. För Salks del noteras särskilt att Mikael Ymer blev hjälte med två singelsegrar, att Elias Ymer äntligen fick göra comeback efter ett skadefyllt år och att Carl Söderlund var uttagen i den svenska truppen.

Mötet mot Chile bjöd på alla de ingredienser som förknippas med Davis Cup. Det var i princip fullsatta läktare, stämningen var mycket god och dramatiken kan man inte klaga på.

Det såg länge ut som att det skulle bli en femte och direkt avgörande match. Den chilenske ettan Alejandro Tabilo imponerade nämligen stort och hade matchboll i egen serve mot Mikael Ymer. Men på något sätt kunde Mikael slingra sig ur greppet och säkra den svenska segern.

Sverige är därmed klart för slutspelsformatet, Davis Cup Finals, för första gången. Det arton länder starka slutspelet lottas på torsdag eftermiddag på det internationella förbundets huvudkontor i London.