Nyheter

tisdag 19 mars 2024

SVT sänder BNP Paribas Nordic Open 2024

SVT och BNP Paribas Nordic Open har träffat ett nytt avtal om sändningar av den anrika tennisturneringen, som i år spelas den 12–20 oktober i Kungl. Tennishallen. Det förnyade samarbetet sträcker sig över två år och innebär att SVT ånyo blir officiell broadcast-partner till tävlingen. SVT kommer att bevaka världstennisen i Stockholm både i de linjära kanalerna och SVT Play.

SVT har en betydande roll i att sprida tennis och har en enorm betydelse för vår turnering. Förra årets framgång, med nästan två miljoner tittare, visar det stora intresset för tennis i Norden. Vi ser fram emot att fortsätta detta momentum och erbjuda en fantastisk upplevelse för både publik i Kungl. Tennishallen och tittare i tv-soffan, säge Rasmus Hult, vd för BNP Paribas Nordic Open.

Redan premiärupplagan sändes av SVT och genom åren har många av turneringens klassiska matcher och ögonblick följts av det svenska folket via tv-rutan. Årets upplaga är den 55:e i ordningen och det är därmed den äldsta inomhustävlingen på ATP-touren. Genom åren har en överväldigande majoritet av tennisens världsettor gästat Stockholm och bland turneringsvinnarna märks John McEnroe, Björn Borg, Mats Wilander, Stefan Edberg och Roger Federer.

Just nu pågår det viktiga arbetet med att knyta de första tunga namnen till årets tävling. Ansvarig för spelarrekryteringen är Thomas Enqvist, Tournament Director och trefaldig mästare i turneringen.

(Text och bild är hämtade från tävlingens hemsida, klicka här för att läsa hela artikeln)