Nyheter

onsdag 5 april 2023

SVT sänder hela Stockholm Open 2023

Den 14-22 oktober 2023 intar återigen några av världens främsta tennisspelare Kungl. Tennishallen i den anrika ATP turneringen Stockholm Open. Förra årets turneringsvecka var en publiksuccé med en rad oförglömliga tennisögonblick, dessutom nådde turneringen en storpublik utanför arenan tack vare SVT:s sändningar som sågs av närmare två miljoner tittare i Sverige. Nu står det klart att SVT återigen blir officiell broadcast partner för Stockholm Open och liksom förra året kommer hela finalhelgen att ramas in av SVT Studio på plats i arenan.

Mikael Ymer, Sveriges främsta tennisspelare, som gjort en stark start på säsongen och just nu rankad 53 i världen tog sig till kvartsfinal i Stockholm Open förra året där han också stod för några av turneringens absoluta höjdpunkter. För 2023 års turnering är han redan klar för spel.

SVT:s sändningar har en stor betydelse för tennisens fortsatta utveckling i Sverige. Likaså att vi har spännande svenska spelare som alltid blir publikfavoriter här på hemmaplan. Det är otroligt roligt att vi genom SVT kan fortsätta visa tennis i världsklass även för dem som inte har möjlighet att uppleva turneringen live på Kungl. Tennishallen säger Jamie Perry, vd Stockholm Open.

De senaste åren har Stockholm Open lockat fler av tennisvärldens bästa spelare. Bara förra året bjöd den blott 19-åriga dansken Holger Rune på en enastående final då han slog världstrean Stefanos Tsitsipas. På plats fanns även stjärnspelare som Frances Tiafoe, Stockholm Open-mästaren Tommy Paul och Storbritanniens bästa spelare Cameron Norrie. Det var även på Kungl. Tennishallen året innan som tidigare världsettan Andy Murray gjorde sin uppmärksammade comeback genom att ta sig till kvartsfinal.

I juni förväntas de första spelarna för 2023 års turnering kunna presenteras av organisationen. Ansvarig för spelarrekryteringen är fortsatt Tournament Director Thomas Enqvist, trefaldig Stockholm Open-mästare.

SVT kommer att sända från hela Stockholm Open-veckan den 14-22 oktober i SVT1, SVT2, SVT24 och SVT Play. Sändningarna produceras av Spring Media.

Det blev en riktigt bra turnering förra året och det var uppskattat hos vår publik att vi kunde visa tennis på hög nivå. Vi tror att intresset kan ta ytterligare steg i år. Stockholm Open är en svensk sportklassiker och vi vill gärna sända när stora internationella tävlingar avgörs på svensk mark säger SVT:s sportchef Max Bursell.

Ytterligare information och pressbilder finns på MyNewsdesk Stockholm Open
Press officer: Moa Abrahamsson, moa.abrahamsson@stockholmopen.se, 070 791 2000.

www.stockholmopen.se

Stockholm Open ägs gemensamt av Salk (40%), KLTK (40%) och Tennis Stockholm (20%).