Nyheter

onsdag 31 augusti 2022

Till minne av Lars Nabseth

Salkaren och medlemmen i Stockholms Lawntennisklubb av 1890, Lars Nabseth, har avlidit. Lars var tennisspelare sedan barnsben och en engagerad Salkmedlem i mer än 80 år. Vännen Carl Henrik Nordström har här skrivit några minnesord om Lars.

Lars avled nyligen i en hjärtinfarkt vid 94 års ålder. Han var en entusiastisk tennis- och bridgespelare förutom sin arbetsgärning som nationalekonom.

Lars och jag, Carl Henrik Nordström, är båda födda 1928, och har spelat tennis i Sveriges äldsta tennisklubb: Stockholms Lawntennisklubb av 1890, Lars sedan 1988 och jag sedan 1992. Vi spelar på tisdagskvällar i Salkhallen i Bromma där kvällen avslutas med öl och tilltugg, något som är positivt för vänskapen och sammanhållningen bland de 20 spelarna plus några som av krämpor och eller ålder inte kan vara med på banan. Lars var en glad och generös sponsor av våra årsmöten med tävlingar och middagar där Lars gärna ledde snapsvisorna.

Lars och hans hustru Birgitta deltog också i klubbens jubileumsresor runt om i världen till andra liknande klubbar, både i USA och Europa.
Vår framlidne vän Sven- Olle Olson, också han ledamot i 1890, hade egen välskött grusbana på sitt sommarställe i Örbäck nära Norberg, där det årligen hölls tennistävlingar, bridge och kalas, något som vi utvalda med Lars i spetsen hade förmånen att få njuta av.

På nittiotalet började 8-mannabridgen spelas varje månad hos någon av deltagarna, från början med stor middag, men med stigande ålder blev det luncher istället. Många har med åren fallit ifrån och nya spelare även utanför 1890 har rekryterats, bland andra Lars svåger Marc Bygdeman, Lars Normell och Carl- Hugo Bluhme.

Det är med stor saknad jag här har velat ge en personlig bild av en mycket god vän.

Carl Henrik Nordström