Nyheter

måndag 10 oktober 2022

Tre topp-tio-spelare klara för Stockholm Open

Världsfemman Stefanos Tsitsipas kommer tillbaka till Stockholm Open för första gången på fyra år. Nyheten kommer efter helgens finalplats i Astana Open som också genererade en ny topp-placering på världsrankingen. Stefanos Tsitsipas blir därmed tredje topp-tio-spelare att bekräftas till årets turnering.

Stefanos Tsitsipas tog sin allra första ATP-titel i karriären i just Stockholm Open 2018. Nu är han tillbaka och kan adderas till årets starka startfält med tennisstjärnor som britten Cameron Norrie, rankad 10, amerikaettan Taylor Fritz, som efter helgens finalvinst i Tokyo är åtta på rankingen, karismatiska Frances Tiafoe (17) och förra årets titelvinnare Tommy Paul (30).

– Jag är otroligt glad att Stefanos kommer till Stockholm. Han är en av de absolut bästa tennisspelarna I världen med en fantastisk karisma och fighting spirit på banan. Stefanos är nu tillbaka i toppen på ATP-rankingen och är därmed vår tredje topp-tio-spelare i årets turnering. Helt sanslöst kul, säger Thomas Enqvist, Tournament Director Stockholm Open.

I årets startfält finns därmed fyra tidigare Stockholm Open-mästare på plats. Amerikanen Tommy Paul (2021), Denis Shapovalov från Kanada (2019), Stefanos Tsitsipas, Grekland, (2018) och bulgaren Grigor Dimitrov (2013). I helgen startar kvalen och på måndag den 17 oktober är turneringen i gång.

Stockholm Open sänds i SVT och SVT Play.

Biljetter till Stockholm Open finns att köpa via www.stockholmopen.se.

Ytterligare information och pressbilder finns på MyNewsdesk Stockholm Open
Press officer: Moa Abrahamsson, moa.abrahamsson@stockholmopen.se, 0707-912 000.